Nejmenší „wearables” počítač na světě pro průmyslové využití. Představujeme Zebra WS50

Wearables jsou třídou chytrých zařízení, která se stále více prosazují nejen v běžném životě, ale také v průmyslovém využití. Jednou z horkých novinek je výkonný „nositelný počítač” zebra WS50. Jaké jsou jeho hlavní přednosti a kde se ho vyplatí používat? 

 

Obsah článku

První all-in-one Android Wearable od Zebry

Hlavní přednosti Zebra WS50

Wearable WS50 a konkrétní řešení

 

První all-in-one Android wearable od Zebry

Společnost Zebra je inovátorem v mobilní identifikaci, se kterým získávají firmy v oblasti obchodu, průmyslu a logistiky výraznou konkurenční výhodu. Svou pozici Zebra potvrdila v březnu 2022 na veletrhu Modex, kde představila několik zajímavých novinek. Jednou z nich je nositelné zařízení Zebra WS50. 

Ne, že by Zebra už předtím nenabízela wearables. Doposud však byla tato zařízení dvakrát větší a dvakrát těžší než WS50. Jedním z faktorů, které ovlivnily vývoj Zebra WS50, byla i krize spojená s pandemií koronaviru. Situaci popsal Mark Wheeler, ředitel oddělení Supply Chain Solutions v Zebra Technologies:

„Globální pandemie vytvořila exponenciální růst v sektoru průmyslové automatizace. Podniky byly nuceny rozšiřovat svou působnost a výkon, především v oblasti logistiky a přepravy. To vše za nedostatku pracovních sil. Na tento popud společnost Zebra urychlila vývoj některých zařízení, která pomáhají firmám urychlovat procesy automatizace, snižovat náklady, zvyšovat produktivitu a spokojenost zaměstnanců. Proto vznikly také wearables jako Zebra WS50 a další moderní zařízení.”

 

Oficiální představení Zebra WS50


 

Hlavní přednosti Zebra WS50. Jen 82 gramů a neuvěřitelná flexibilita

Zebra označuje WS50 za nejmenší přenosný mobilní počítač pro průmyslové využití ve třídě all-in-one na světě. Když prozkoumáte základní parametry, můžete dát Zebře za pravdu:

  • Hmotnost samotného zařízení je jen 82 gramů
  • WS50 vyniká rozměry 62×59×18 mm
  • Kamera s rozlišením 13 MP. 
  • Čtečka 1D/2D kódů. 
  • Procesor Qualcomm SDW4100, Quad-Core, 2.0 GHz. 
  • Operační systém Android 11 AOSP. 
  • WS50 je vhodné na 3 různé typy nošení

 

Další parametry WS50, které v provozu usnadňují práci 

Zebra WS50 je inovativní počítač ve všech směrech. Obsahuje malý ale praktický displej, WiFi, kameru, integrovaný reproduktor a mikrofon

Pokud jde o sběr dat, jedno zařízení Zebra WS50 zvládne vše a není potřeba dvoudílné řešení jako dřív. S WS50 stačí pro zachycení dat spustit integrovaný snímač čárových kódů nebo kameru a push-to-talk. Všechny procesy obsluha zvládne jednoduše pouze s jedním zařízením, které navíc uvolňuje ruce. 

 

Obě volné ruce se hodí v retailu i logistice

Zebra WS50 podporuje tři různé styly nošení. Proto se hodí prakticky pro každého pracovníka v jakémkoliv odvětví. Wearable lze nosit na zápěstí, na dvou prstech nebo na hřbetu ruky. V každém případě je zařízení Zebra WS50 stále lehoučké, ergonomické a pohodlné. Obsluha má k dispozici stále obě horní končetiny a práce jde lépe od ruky. 

 

Wearable WS50 a konkrétní řešení

Zebra WS50 dovoluje automatizovat pracovní postupy pomocí programovatelných tlačítek. Na barevném AMOLED displeji obsluha vidí zřetelně vše, co k práci potřebuje. Nízká spotřeba energie prodlužuje výdrž baterie. Všechny a tyto další parametry zařízení předurčují ke všem řešením, které se vztahují k třídění, přijímání, výdeji nebo kontrole položek. 

Zebra WS50 je robustní a modulární zařízení, které se hodí pro využití v řešení od retailu a skladování až po výrobu nebo zdravotnictví. Chcete vědět, kde wearables od Zebry a další zařízení konkrétně využijete? 

 

Spojte se s námi pro více informací